x

A fogyás és a jó élet alapjai!

Mi a fogyás és az egészség kulcsa?

Ne trendeket, étRENDeket kövess, hanem a szívedet!

A jobb szárny és a bal szárny ugyanahhoz a madárhoz tartozik, nem lehet külön kezelni az emberen lévő zsírt! A zsír tartozik egy emberhez, akinek van egy múltja, egy jelene és egy jövője! A testünk a lelkünk otthona! A test, a lélek és az elme együtt alkotja azt, amik mi valójában vagyunk! Ezért lesz a legdrágább az, amikor valaki "csak gyorsan lefogyni akar" bármi áron és nem akar a zsír mögé látni, mert kivétel nélkül minden béna fogyókúra vége a Ludas Matyi effektus, és pillanatok alatt a sokszorosa jön vissza, mert ugye azt hiszi a lélek, hogy "már lehet ugyanúgy", dehogy lehet, ha azt eszem, amitől anno elhíztam később is el fogok, mert nem való nekem! A másik ember bármit megehet mégsem hízik, a harmadik meg ugyanattól 165 kiló, amitől én csak 111, MINDENKI MÁS ÉS EZ ÍGY CSODÁLATOS!

Meg kell érteni a túlsúly üzenetét, mi van a zsákban? Miért nem rakjuk le?
Mi van a tányéron, amit a gyomrunkban emésztünk?
És minket mi emészt?
Kitől tanultunk élni?
Azt csináljuk amit szeretünk?
Mi a legnagyobb vágyunkl?


Hiszem, hogy a legjobb önismereti kaland egy életmódváltás, konkrétan lecseréled a rosszat a jóra, először csak a tányéron, aztán amint nem eszed meg a "szemetet" a környezetedben sem fogod elviselni a mérgező dolgokat, tehát az életmódváltás és a boldog élet lényege, hogy azt csinálod, ami NEKED JÓ! :)
 

A legnagyobb vagyon az egészség, az elhízást sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani!  Gondolj csak bele, sokkal könnyebb megtanulni jól enni és jól érezni magad azzal amid van, mint egy életen át puffogni azon, hogy miért nem úgy áll az a ruha vagy mit találj ki, hogy ne kelljen felállnod a strandon vagy tagargatni kelljen magad!
CSODÁLATOSNAK SZÜLETTÉL! NEM LESZ MINDENKIBŐL CALVIN KLEIN MODELL! Belőlem főleg nem, de amit kapunk az élettől, abból igenis ki tudjuk hozni azt, amiben öröm lesz lakni!

Nem a külsőnk a boldogságunk kulcsa, de ha jól érezzük magunkat a bőrünkben sokkal nagyobb eséllyel érjük el a boldogságot, hiszen úgy ébredni reggelente, hogy hálás vagy magadnak saját magadért szilárd alapokat ad egy boldog életre!

Mindjárt mondom a lényeget, csak előbb egy kis motiváció, hogy tudd miért vagyok a szerelmese az életmódváltásnak, ellenállhatalan vágyat érzek magamban, hogy reményt és lehetőséget nyújtsak a hozzám hasonlóknak az ujjászületéshez! :)

 

Első lépés az élet tisztelete érdekében a napokban...

 

 

Többszáz sikersztori, rengeteg leadott kiló, érzelmi gyógyulás, hitelesség van a sorok mögött! 

 

Ugye a sejt abból él amit megeszel, ezt már százszor olvashattad tőlem! Sejt szinten befolyásolnak a gondolataink, pontosabban az érzelmeink! Az érzelem hatással van a sejtre a félelem, bűntudat, veszteség, önutálat, rettegés, gyűlölet sejtszinten rombol, a kortizol, a 'stresszhormon' egy ellenség. Tartósan fennálló félelem állapotában termel és rombol!
Ugye ismerősek a zugevők/ivók? Mikor valaki valamibe menekül, ez a hormon a ludas!
Aztán a mellékvese trauma hatására bepörög, és ilyenkor jön a pánik.

A trauma, főleg a gyermekkori trauma rengeteg későbbi szervi (nem csak mentális) megbetegedés mögött állhat, köztük a daganatos betegségek, elhízás, szívbetegségek...! Az ACE Study “Ellenséges gyermekkori tapasztalatok” kutatócsoportja tanulmányozza! A teszt bárki számára elérhető ezen a linken:

https://www.npr.org/sections/health-shots/2015/03/02/387007941/take-the-ace-quiz-and-learn-what-it-does-and-doesnt-mean

Azok a személyek, akiknek 7 vagy annál több pontjuk lett háromszor esélyesebbek lettek a rákra!

TERMÉSZETESEN NEM ÁLL MINDEN ELHÍZÁS MÖGÖTT KOMOLY GYERMEKKORI TRAUMA, HISZEN NEM A TRAUMÁTÓL HÍZUNK VAGY FOGYUNK, HANEM AZ ÉTELTŐL, AMIT MEGESZÜNK, DE HASZNOS EZ A TANULMÁNY!

 

A negatív érzelem önmagában is rombol! Viszont az öröm, a büszkeség, a sikerélmény, a szerelem, az összetartozás, emeli az energiaszinted, endorfin, dopamin, szerotonin és oxitocin fog termelődni!

Ezek a hormonok a barátaink, büszkeség, "szeretet" hormonok, és az élet sosem ad problémát megoldás nélkül :) !
Ezek a hormonok termelődnek, ha nem félsz, tudod ki vagy, mit akarsz, kivel és merre tartasz/

MAJD EZEK UTÁN

Jön a táplálék szerepe, amiből fizikailag él a sejt! 

 

Ha a sejt megfelelő  hidratáltsághoz (testsúlykilogrammonként 0,4 dl, azaz egy 100 kilós ember 4 liter víz ez a minimum, ennyi kell a szervek működéséhez nyugalmi állapotban, aktivitáskor több)  és éltető tápanyaghoz jut, számodra optimális szénhidrát-zsír-fehérje arányhoz, (Mivel minden ember más, anyagcserétől, életviteltől, céltól függ a pontos meghatározás, de tudatos kell, hogy legyen!), elegendő aminosavak állnak rendelkezésre, kellő mennyiségű antioxidáns és vitamin ellátottság van jelen! Ez nem kalóriás elmélet, csak kalóriát nem szabad számolni, nem vagyok kalóriahívő, aki abban hisz, hogy 2 deci kóla egyenértékű fél kiló brokkolival azzal nem érdemes vitatkozni, mert ki tudja mire képes még :D! Az egyik rombol a másik épít! Ezért vannak elhízott, de súlyosan tápanyag hiányos emberek! Vitamin kell, nagy “bátorság” kell 2021-ben vitamin nélkül élni! Ne tüntess, amitől jól vagy az kell! Ami hozzád ad az jó! Nem a minimum szint, amitől éppen nem esünk össze, hanem a szükséges, ami szinten egyénenként eltér, de ezekhez szükséges, hogy az alapok rendben legyenek! A vitamin sosem tűzoltás, megfelelő táplálkozás mellett csodás élet alapjait adja meg!
A vitamin annak rossz, aki nem szedi!

Ha vásárolni mennél, akkor a legjobb helyek és ezzel a legnagyobb tanítást szeretném átadni a fiatal generációnak, akik szenvednek az élelmiszeripar “betegségeiben” és a hormonrendszerük könyörög a váltásért:

 

Piac, hentes, zöldséges, halas és nem tudsz hibázni! Ha csak ide jársz nem tudsz beszerezni élet ellenes romboló hónapokig elálló zörgő mérgeket.

 

 

Mik az ellenségeid? 

Minél távolabb áll a teremtéstől, az élettől annál nagyobb merényletre készülsz magad ellen! Néhány ilyen anyag a teljesség igénye nélkül:

Az alkohol ide tartozik, nagy ellenség, ha energetikailag nézzük azért "nem vagyunk képbe teljesen", mert az energiaszintünk elindul lefelé, ezáltal mindenféle alacsony rezgésre fogékony vagy, a szöveteket rombolja, és nem csak a májat, ami az immunrendszerünk központja, hanem az agyunkat is! Az nem normális, hogy egy "másnapos" szervezet éppen él. Ez pusztítás önmagunkkal szemben! Nem kell inni! Ahogy chipset sem kell nyalogatni!! Ha óriási győzelmed van, akkor minimális mennyiséget fogyassz, teipla annyi vízzel! 
Ízfokozók, vízmegkötők (souluprat), tejpor (Hogy került tejpor a sonkába? Úgy, hogy fele annyi húsból dupla annyi vízzel emulgeálószerekkel elérik a "sonka" állagot, és a tápértéknek ugyanannyinak kell lenni, mintha tiszta húsból lenne ezért a fehérjét tejporral oldják meg!), napraforgóolaj, kukoricakeményítő, konzervkaja, sütike, nasika, margarin, a cukor gondolom logikus! Az összes autóimmun folyamatot a cukor támogatja! Rákos sejtek, gombák is imádják! Búza, teljeskiörlésű butaságok is, cukros löttyök, gyümölcslevek gondolom egyértelműek, semmivel nem jobb a 100%-os narancslé az inzulin szempontjából, mint a cukor! Mesterséges édesítőszerek, felfújt 4 hónap alatt megnőtt Omega-6 bomba disznók, antibiotikumos csirkék. Mintha visszamennénk a Paradicsomba, vagy az ősemberhez! Ami földből, fáról van az jó! Ne a kakaós csigában keressük az élet értelmét, mert abban nincs. 
A sport most jönne, de én inkább az alvást emelném ki! Az tud megfeszülni, aki tud ellazulni! Pihenés nélkül nincs fejlődés, sőt, létezni sem lehet! Az EGÉSZ az pihenéssel együtt lesz egész! Illetve a meditáció és az olvasás, aztán az összes jó egyben! Legyen több a jó, mint a rossz minden napodban! Csináld nagyon! Amit eszel az leszel, jót eszel, jól leszel! Tiéd az élet! :)

AKIK MÁR TUDJÁK: 


 

 

 

 Ha szeretnél egy saját programot, ami csak a Tiéd, akkor kattints ide, és változz át!

Forrás:

 Miller, David Ian (November 14, 2005). "Finding My Religion: Bruce Lipton, cell biologist and author of "The Biology of Belief," says it's our beliefs, not our DNA, that control our biology". SF Gate. Retrieved April 15,2014.
^ Ellison, Katherine (2010). "New Age or "New Biology"?"Frontiers in Ecology and the Environment. 8 (2): 112. doi:10.1890/1540-9295-8.2.112Lipton remains on the sidelines of conventional discussions of epigenetics. Mainstream science has basically ignored him, he says – something he may in fact have encouraged, with his extraordinarily unrestrained enthusiasm.
^ Gorski, David (February 4, 2013). "Epigenetics: It doesn't mean what quacks think it means"Science-Based Medicine.

https://www.ted.com/talks/nadine_burke_harris_how_childhood_trauma_affects_health_across_a_lifetime/transcript