x

LE AKARSZ FOGYNI?

Mi a fogyás és az egészség kulcsa?

Ne hamis illúziókat, kövess, hanem a szívedet!

A jobb szárny és a bal szárny ugyanahhoz a madárhoz tartozik, nem lehet külön kezelni az emberen lévő zsírt! A zsír tartozik egy emberhez, akinek van egy múltja, egy jelene és egy jövője! A testünk a lelkünk otthona! A test, a lélek és az elme együtt alkotja azt, amik mi valójában vagyunk! Ezért lesz a legdrágább az, amikor valaki "csak gyorsan lefogyni akar" bármi áron és nem akar a zsír mögé látni, mert kivétel nélkül minden béna fogyókúra vége a Ludas Matyi effektus, és pillanatok alatt a sokszorosa jön vissza, mert ugye azt hiszi a lélek, hogy "már lehet ugyanúgy", dehogy lehet, ha azt eszem, amitől anno elhíztam később is el fogok, mert nem való nekem! A másik ember bármit megehet mégsem hízik, a harmadik meg ugyanattól 165 kiló, amitől én csak 111, MINDENKI MÁS ÉS EZ ÍGY CSODÁLATOS!

Meg kell érteni a túlsúly üzenetét, mi van a zsákban? Miért nem rakjuk le?
Mi van a tányéron, amit a gyomrunkban emésztünk?
És minket mi emészt?
Kitől tanultunk élni?
Azt csináljuk amit SZERETÜNK és szeretjük, amit csinálunk?
Mi a gond?

Legtöbbször az, hogy nem merünk fontosnak lenni magunknak! Kifogásokat keresünk, túl drága, túl nehéz, nincs idő rá és ott a csúnya mondat, ami minden szomorúság forrása: "Nem engedhetem meg magamnak". Az örömöt, egészséget, kipihentséget, bomba testet, boldogságot, kókusztejet, stb.. 
Az a nagy helyzet, hogy az egyetlen ember, aki megenged magunknak dolgokat, azok pontosan MI MAGUNK VAGYUNK!
AMÍG NEM ENGEDJÜK, ADDIG NEM JÖN, MERT NEM ENGEDJÜK!
Sokkal több pénzt elköltöttem gyorskajára, péksüteményre, szendvicsekre, mint most (inflációt beleszámolva) egy egészséges életre! Csak piszkosul fájt volna akkor kiszámolni és szembesülni vele, hogy nem csak a lazac lehet nutrifunkcionális élelmiszer, hanem a csirkemáj is és éppen bélszín árban vettem a parizert a zsömlémbe, csak nem a kilós árat néztem sosem, hanem a pillanatnyi örömöt.

Szóval fontos, hogy engedd szépen meg magadnak először, hogy jól érezd magad, mert a szenvedés nem része a létezésednek!

Hiszem, hogy a legjobb önismereti kaland egy életmódváltás, konkrétan lecseréled a rosszat a jóra, először csak a tányéron, aztán amint nem eszed meg a "szemetet" a környezetedben sem fogod elviselni a méltatlan helyzeteket, az önfegyelem megtanít kimondani a sokszor fájdalmas mondatot, ami így hangzik: NEM! NEM MEGYEK ODA, NEM ESZEM MEG, NEM KAPCSOLOM BE A TÉVÉT, HOGY LEBUTÍTSAM MAGAM CHIPS EVÉS KÖZBEN, NEM MEGYEK EL BERÚGNI, NEM KÉREK ABBÓL, AMI NEM JÓ NEKEM!

NEM VAGYOK ÁLDOZAT! 
NEM VAGYOK SZERENCSÉTLEN!
NEM VAGYOK SZEGÉNY! 
NEM VAGYOK BÉNA!

DE EZEK HELYETT SOKKAL JOBBAN MŰKÖDIK EZ:
KÉPES VAGYOK RÁ!
MEG TUDOM CSINÁLNI!
HA A FANNI MEG TUDJA CSINÁLNI, AKKOR ÉN IS!
ÚGYIS MEGOLDOM!
BÍZOK A SORSOMBAN!
MÉG NEM CSINÁLTAM, DE MINÉL TÖBBET GYAKORLOM, ANNÁL ÜGYESEBB LESZEK!
 tehát az életmódváltás és a boldog élet lényege, hogy azt csinálod, ami NEKED JÓ! :)
A TESTED MINDIG VÁLASZOL, HOGY NEKI MI A JÓ! ÉREZNI FOGOD! ÉS NAGY IGAZSÁG, HOGY AMÍG A ROSSZAT ISMERJÜK A JÓTOL FÉLÜNK, DE MÉG SENKI NEM BÁNTA MEG, HOGY AZ ÉLET NAPOS OLDALÁT NÉZTE!

 

A legnagyobb vagyon az egészség, az elhízást sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani!  Gondolj csak bele, sokkal könnyebb megtanulni jól enni és jól érezni magad azzal amid van, mint egy életen át puffogni azon, hogy miért nem úgy áll az a ruha vagy mit találj ki, hogy ne kelljen felállnod a strandon vagy lihegve menj fel a lépcsőn az orvoshoz (én lihegve jártam).

CSODÁLATOSNAK SZÜLETTÉL! NEM LESZ MINDENKIBŐL CALVIN KLEIN MODELL!

Belőlem főleg nem, de amit kapunk az élettől, abból igenis ki tudjuk hozni azt, amiben öröm lesz lakni!

Nem a külsőnk a boldogságunk kulcsa, de ha jól érezzük magunkat a bőrünkben sokkal nagyobb eséllyel érjük el a boldogságot, hiszen úgy ébredni reggelente, hogy hálás vagy magadnak saját magadért szilárd alapokat ad egy boldog életre!

Ha már olvastad a Hiszek Benned! című könyvemet, akkor tudod, hogy miért vagyok a szerelmese az életmódváltásnak, ellenállhatalan vágyat érzek magamban, hogy reményt és lehetőséget nyújtsak a hozzám hasonlóknak az ujjászületéshez! 
SIKERÜLNI FOG! MINDEN!


Többszáz sikersztori, rengeteg leadott kiló, érzelmi gyógyulás, hitelesség van a sorok mögött! 

 

Ugye a sejt abból él amit megeszel, ezt már százszor olvashattad tőlem! Sejt szinten befolyásolnak a gondolataink, pontosabban az érzelmeink! Az érzelem hatással van a sejtre a félelem, bűntudat, veszteség, önutálat, rettegés, gyűlölet sejtszinten rombol, a kortizol, a 'stresszhormon' egy ellenség. Tartósan fennálló félelem állapotában termel és rombol!
Ugye ismerősek a zugevők/ivók? Mikor valaki valamibe menekül, ez a hormon a ludas!
Aztán a mellékvese trauma hatására bepörög, és ilyenkor jön a pánik.

A trauma, főleg a gyermekkori trauma rengeteg későbbi szervi (nem csak mentális) megbetegedés mögött állhat, köztük a daganatos betegségek, elhízás, szívbetegségek...! Az ACE Study “Ellenséges gyermekkori tapasztalatok” kutatócsoportja tanulmányozza! A teszt bárki számára elérhető ezen a linken:

https://www.npr.org/sections/health-shots/2015/03/02/387007941/take-the-ace-quiz-and-learn-what-it-does-and-doesnt-mean

Azok a személyek, akiknek 7 vagy annál több pontjuk lett háromszor esélyesebbek lettek a rákra!

TERMÉSZETESEN NEM ÁLL MINDEN ELHÍZÁS MÖGÖTT KOMOLY GYERMEKKORI TRAUMA, HISZEN NEM A TRAUMÁTÓL HÍZUNK VAGY FOGYUNK, HANEM AZ ÉTELTŐL, AMIT MEGESZÜNK, DE HASZNOS EZ A TANULMÁNY!

 

A negatív érzelem önmagában is rombol! Viszont az öröm, a büszkeség, a sikerélmény, a szerelem, az összetartozás, emeli az energiaszinted, endorfin, dopamin, szerotonin és oxitocin fog termelődni, HA RENDBEN VAN A BÉLFLÓRA!
Ugyanis a táplálkozás és a hangulatunk kéz a kézben jár! Bolti kakaós csigával és tejeskávéval két cukorral szegény lesz a bélflóra és minél rosszabb állapotban van, annál gyengébb az immunrendszer és rugalmatlanabb az anyagcsere! Minden mindennel összefügg!
Ha nem alszod ki magad nem fogsz tudni megfeszülni sem és a szervezeted elfárad idő előtt!
Aludj eleget és igyál sok vizet és egyél IGAZI TÁPLÁLÓ ÉTELEKET!

Ezek a hormonok a barátaink, büszkeség, "szeretet" hormonok, és az élet sosem ad problémát megoldás nélkül :) !
Ezek a hormonok termelődnek, ha nem félsz, tudod ki vagy, mit akarsz, kivel és merre tartasz és megbecsülöd a tested, nem mérgezed ultrafeldolgozott élelmiszeripari mérgekkel! 

MAJD EZEK UTÁN

Jön a táplálék szerepe, amiből fizikailag él a sejt! 

 

Ha a sejt megfelelő  hidratáltsághoz (testsúlykilogrammonként 0,4 dl, azaz egy 100 kilós ember 4 liter víz ez a minimum, ennyi kell a szervek működéséhez nyugalmi állapotban, aktivitáskor több)  és éltető tápanyaghoz jut, számodra optimális szénhidrát-zsír-fehérje arányhoz, (Mivel minden ember más, anyagcserétől, életviteltől, céltól függ a pontos meghatározás, de tudatos kell, hogy legyen!), elegendő aminosavak állnak rendelkezésre, kellő mennyiségű antioxidáns és vitamin ellátottság van jelen! Ez nem kalóriás elmélet, csak kalóriát nem szabad számolni, nem vagyok kalóriahívő, aki abban hisz, hogy 2 deci kóla egyenértékű fél kiló brokkolival azzal nem érdemes vitatkozni, mert ki tudja mire képes még :)! Az egyik rombol a másik épít! Ezért vannak elhízott, de súlyosan tápanyag hiányos emberek! Vitamin kell, nagy “bátorság” kell 2023-ban vitamin nélkül élni! Ne tüntess, amitől jól vagy az kell! Ami hozzád ad az jó! Nem a minimum szint, amitől éppen nem esünk össze, hanem a szükséges, ami szinten egyénenként eltér, de ezekhez szükséges, hogy az alapok rendben legyenek! A vitamin sosem tűzoltás, megfelelő táplálkozás mellett csodás élet alapjait adja meg!
A vitamin annak rossz, aki nem szedi!

Ha vásárolni mennél, akkor a legjobb helyek és ezzel a legnagyobb tanítást szeretném átadni a fiatal generációnak, akik szenvednek az élelmiszeripar “betegségeiben” és a hormonrendszerük könyörög a váltásért:

 

Piac, hentes, zöldséges, halas, FANNIZERO MAGIC MIX és nem tudsz hibázni! Ha csak ide jársz nem tudsz beszerezni egészség ellenes romboló hónapokig elálló zörgő mérgeket, ha süteményre vágysz, akkor készítsd el magadnak! Az üzlet a vércukorszintedben van! Minél többször vagy éhes silány minőségű ételektől annál többet veszel és minél többet veszel, annál jobb "fogyasztó" leszel! Próbáld ki mi van, ha gabona és finomított szénhidrátok helyett rostokat használsz! Erre jó a Magic Mix keverékem! Minden lehetséges belőle és egyetlen csomag tíz darab pizzához elegendő, ami után garantálom, hogy később leszel éhes, így kevesebbet veszel és a hónap végén meglátod, hogy mennyivel gazdaságosabb befektetés volt színhúst és saját magad által sütött dolgokat fogyasztani méregdrága szendvicsezés helyett!

 

 

Mik az ellenségeid? 

Minél távolabb áll a teremtéstől, az élettől annál nagyobb merényletre készülsz magad ellen! Néhány ilyen anyag a teljesség igénye nélkül:

Az alkohol ide tartozik, nagy ellenség, ha energetikailag nézzük azért "nem vagyunk képbe teljesen", mert az energiaszintünk elindul lefelé, ezáltal mindenféle alacsony rezgésre fogékony vagy, a szöveteket rombolja, és nem csak a májat, ami az immunrendszerünk központja, hanem az agyunkat is! Az nem normális, hogy egy "másnapos" szervezet éppen él. Ez pusztítás önmagunkkal szemben! Nem kell inni! Ahogy chipset sem kell nyalogatni!! Ha óriási győzelmed van, akkor minimális mennyiséget fogyassz, teipla annyi vízzel! 
Ízfokozók, vízmegkötők (souluprat), tejpor (Hogy került tejpor a sonkába? Úgy, hogy fele annyi húsból dupla annyi vízzel emulgeálószerekkel elérik a "sonka" állagot, és a tápértéknek ugyanannyinak kell lenni, mintha tiszta húsból lenne ezért a fehérjét tejporral oldják meg!), napraforgóolaj, kukoricakeményítő, konzervkaja, sütike, nasika, margarin, gabonafélék a lektinek, fitátok és fitinsavak miatt, a cukor gondolom logikus, de ide tartoznak a mérgező mesterséges édesítőszerek és a fruktóz is az omega6 zsírsavakban gazdag húsokkal együtt! Az összes autóimmun folyamatot az ultrafeldolgozott élelmiszeripar támogatja! Rákos sejtek, gombák is imádják, ahogy a traumát is! Búza, teljeskiörlésű butaságok is, cukros löttyök, gyümölcslevek gondolom egyértelműek, semmivel nem jobb a 100%-os narancslé az inzulinválasz szempontjából, mint a cukor! Mesterséges édesítőszerek, felfújt 4 hónap alatt megnőtt Omega-6 bomba disznók, antibiotikumos csirkék. Mintha visszamennénk a Paradicsomba, vagy az ősemberhez! Ami földből, fáról van az jó! Ne a kakaós csigában keressük az élet értelmét, mert abban nincs, még akkor sem, ha MAGIC MIX az a csiga, mert nem A TERMÉSZETES ÉLELMISZEREK HELYETT, HANEM MELLETT VAN LÉTJOGOSULTSÁGA! NINCS PÉKÁRU ALAPÚ EGÉSZSÉG! NINCS!
A mozgás jó! Olvasd el Lakatos Péter: Életmentő izom című könyvét és megérted, amit én is nemrég értettem meg és azóta edzek újra! Az alvás ennél is fontosabb, az tud megfeszülni, aki tud ellazulni! Pihenés nélkül nincs fejlődés, sőt, létezni sem lehet! Az EGÉSZ az pihenéssel együtt lesz egész! Illetve a meditáció és az olvasás, aztán az összes jó egyben! Legyen több a jó, mint a rossz minden napodban, de rengeteg tippet találsz a Hiszek Benned! című könyvemben! Csináld nagyon! Amit eszel az leszel, jót eszel, jól leszel! Tiéd az élet! :)

Ha nincs időd főzni, akkor rendelj Bocsi Viki konyhájáról! Jelenleg ez a legtudatosabb konyha az országban, fogyáshoz mindenképp a fehérje sort válaszd, én a ketós sorból is ennék, mert hozzáadni mindig könnyebb a napunkhoz szénhidrátot mondjuk egy éretlen banánnal, mint elvenni belőle este! Hamarosan itt is lesz MAGIC MIX keverékkel készült ételek sokasága!

Az egyéni mentorálásokat 2023. március végén egy időre befejezem, természetesen a meglévő csapatomat mindenben támogatom legjobb tudásom szerint! Elindulni fogok segíteni egy egyszerűbb és bárki számára elérhető megoldással és én fogok a leghangosabban tapsolni, amikor sikerült! Ők a legnagyobb büszkeségeim és azért vannak itt, hogy elhidd: Neked is sikerül! 


 

 Forrás:

 

 Miller, David Ian (November 14, 2005). "Finding My Religion: Bruce Lipton, cell biologist and author of "The Biology of Belief," says it's our beliefs, not our DNA, that control our biology". SF Gate. Retrieved April 15,2014.
^ Ellison, Katherine (2010). "New Age or "New Biology"?"Frontiers in Ecology and the Environment. 8 (2): 112. doi:10.1890/1540-9295-8.2.112Lipton remains on the sidelines of conventional discussions of epigenetics. Mainstream science has basically ignored him, he says – something he may in fact have encouraged, with his extraordinarily unrestrained enthusiasm.
^ Gorski, David (February 4, 2013). "Epigenetics: It doesn't mean what quacks think it means"Science-Based Medicine.

https://www.ted.com/talks/nadine_burke_harris_how_childhood_trauma_affects_health_across_a_lifetime/transcript