x

A kedvenc ételeim

Leírom a kedvenc ételeimet, mert ha nincs kedvetek keresni majd a csoportban, (ha majd tag leszel, vagy már az vagy, csak elkerülte a figyelmedet a kereső) akkor itt az ihlet.
Ha ezeket írjátok a csoport keresőbe mindegyikhez találtok receptet, de tök egyszerű, rágondolsz a saját szabályaidra és úgy alakítod (amikor már megvan a programod, és tudod a szabályaidat nem a menzás töltött káposzta, hanem az amelyiktől száz évig élünk, gyönyörű testben!) 

 

Viktor E. Frankl írta életem egyik legmeghatározóbb könyvét, Mégis mondj igent az életre... A haláltáborból visszatért ember képes volt ilyen címet adni a könyvnek! Érdemes elolvasnotok,  nagyon tanulságos... Na de, hogy jön ez az én kedvenc kajáimhoz? 

 

A könyv egy fontos része, hogy akik túlélték, és fizikailag képesek voltak életben maradni a halál torkában, sokan az étel gondolatával tartották magukban a lelket. (Nyilván nem ez a fő gondolat, de bele égett a retinámba az ereje!) Ételekről, ízekről, italokról beszéltek. Ezek a megélt élmények tartották bennük a lelket, a remény, hogy lesz még következő falat, akikben az étel iránti vágy tartotta a lelket nem törődött bele teljesen a reménytelenbe. Ez egy nagyon érdekes megfigyelés, erre épül a logoterápia.

 

Nincs semmi párhuzam a dologban, csak az érekesség kedvéért mondtam, hogy ha van terved/célod/vágyad csak rajtad múlik, hogy álom marad vagy valósággá teszed.

 

Na és jönnek az én kedvenc ételeim:

Rántott karfiol/gomba/máj 

Tejfölös csirkepaprikás zöldségrizzsel

Cordon blue 

Felhőlángos fokhagymával

Újházi tyúkhúsleves

Hidegtál minden mennyiségben (inkább paraszt, bacon meg töpörtyű nélkül)

Magyaróvári sertés szelet párolt zöldséggel

Jókedvű csirke (csirkemell rajta brokkoli, répa, karfiol, sajt) 

Rakott káposzta 

Rakott savanyúkáposzta

Töltött káposzta

Töltött paprika 

Hortobágyi húsos palacsinta

Tonhalas pizza gombával, hagymával, szalámival, tonhallal, sonkával, sajttal, karfiollal, brokkolival, répával, pfefferonival

Rakott kelkáposzta

Milánói borda
....és még ezek, amik a képen vannak...

IGEN, EZEKET LEHET FULL SZABÁLYOSAN ENNI, HA VAN EGY JÓ PROGRAMOD! :)

Ha most érzed a nyálat a szádban, hogy beindultak a nyálmirigyek akkor egy életre megtanulod, hogy az agyad nem tud különbséget tenni a valóság és a képzelet között! :) Itt van az igazi magic! Az élet varázslata! Én nem főztem Neked semmit, leírtam csak és mégis olyan, mintha valamelyiket már enni akarnád.

 

Így van ez mindennel! Minél többször képzeled el az álmod, éled bele magad a helyzetbe, szállsz bele az érzésbe annál közelebb kerülsz, mert gyakorolsz! Amikor megkapod pedig olyan lesz, mintha századszorra csinálnád!

 

Lásd magad győzni! Így csináltam, amikor 100 kiló voltam és kevesebb akartam lenni, amikor nem volt munkám, amikor 3 munkahelyem is volt egyszerre, amikor utáltam, amit csinálok, amikor elhagytak, amikor becsaptak, amikor kinevettek, amikor azt hittem minden ellenem van! Gyakran sírtam, most is szoktam, de a sírás végére mindig erős leszek és jön a vízió, az üzenet a jövőből! Eső nélkül nincs szivárvány, ha nincs a rossz sosem tudnánk értékelni, milyen jó, amikor elmegy! Ha nem veszítünk sosem lesz értelme a győzelemnek. Milyen uncsi lenne a győzelem. Megjön a kép a fájdalom legmélyén, ha ott látod magad győzni, akkor sikerül!

(Aztán lefogytam, megcsináltam, megszerettem, kitapostam, megálmodtam, megdolgoztam és megkaptam! Mindent megkapunk, amiért küzdünk!)

KÜZDJ TE IS!

 

Finomakat eszel, jó gondolataid vannak, jó érzéseid leszenk! Jól érzed magad a bőrödben! Egyszerűen! Kreatív vagy! Ügyes vagy! Egészséges vagy és maradsz is! Büszke vagy az életedre! Szereted a tested és megbecsülöd azt és tudod, hogy aki az étvágyát tudja irányítani az mindent képes irányítani! 

 

Nagyon szeretlek, kedves Sorstárs és hidd el, én látlak győzni és VELED VAGYOK! wink

Ha bármiben tudok segíteni Neked, vagy kellene egy lelki fröccs, vagy szebb lett a napod, így, hogy elolvastad, dobj egy üzenetet Instán vagy Fb-on, nekem is jobb lesz a napom tőle ! :)

Puszi:

 

Seprenyi Fanni