x

A leggazdagabb ember a világon, aki...

...Aki?

ELÉGEDETT!

Én nem hiszek a diétákban! Az életmódban hiszek! Fürödni sem akkor megyünk, amikor már köpnek a legyek, 2 hónapig évente minden nap, aztán tíz hónapig nem. Hiszek az egyensúlyban, a minőségi, igazi ételekben, a tudásban és a tanulásban! Hiszek a szeretetben, az önszeretetben és az alázatban! Meg kell tanulnunk, hogy működik a testünk és mitől funkcionál jól, mi az amitől “tele vagyok energiával, bomba vagyok” állapotban vagyunk. Illetve mi az ami lehúz teljesen, öl, butít, majd nyomorba dönt és ott is tart. A tudatlanságban óriási üzlet van! A tudatlan embereknek, bárki, aki hangos (feldolgozott élelmiszerek kánaánja, összetétel ismeretének hiánya miatt) kenyeret és cirkuszt ad! Ez kell kétezer éve az embernek, kenyér és cirkusz, Juvenalis, akitől ered a megállapítás szatíráiban az “ép testben ép lélek” fogalmát is elemezte! Hiszen az ember gyarló, ott van benne a vágy, hogy megtegye, és meg is EGYE, amit megtehet, vagy EHET ! En azt gondolom, hogy egészségügyi szempontból csak az életmódváltásnak van értelme! 

Vannak egészséges és egészségesnek látszó emberek! Ugyanúgy, vannak boldog és boldognak látszó emberek is :) ! Dr. Béres József, a Béres-csepp feltalálója hosszú időn keresztül kutatta, hogy mitől van az, hogy az egyik burgonya “beteg”, a másik gyönyörű, egészséges, finom, tápanyag gazdag! Egy Mária Terézia korából származó térkép tökéletesen mutatta, hogy ott, ahol tapanyagban, nyomelemben gazdag, mocsaras vidék volt, ott sokkal gazdagabb, tápanyagdúsabb krumpli fejlődik, míg ahol nem volt semmi tápanyag, száraz, ¨beteg¨ krumpli nőtt. Kívülről talán ugyanolyan, de a lényeg abban van, amivel táplálod! Magadat is! 

 

Mennyire van távol a természetes evolúciós folyamattól, amit olvasol egy általad szupermarketben megvásárolható jégkrém, joghurt, májkrém, virsli, péksütemény összetételében? Mi az a sok kémiai vegyület? Hogy kerül ennyi legális méreg a testünkbe? 

 

Kérlek, legközelebb, amikor mész a boltba, nézd meg az összes kosaradban lévő termék csomagolásán az összetételt, és probáld meg kiejteni! Minél nehezebb lesz a kiejtésed, annál több méreg van benne. Amivel az idegrendszerre hatnak! Lehet Te azt hiszed, hogy gyáva vagy? Lehet azt gondolod Neked nincs akaratod, és miért ilyen nehéz újra belevágni! Azért mert a függőség már gyerekkorunkban kialakult, az első kóstolás emléke mindig előjön, elsősorban érzelmi a függőség, és ha az illúziót, a mama szeretetét fel lehet idézni egy vanillias fagyiban, vagy egy palacsintában, akkor azt fogod keresni! 

 

Valójában Neked nem a benne levő adalékanyagokra van szükséged, csak keresed az érzést, amivel először kóstoltad! Ezt meglovagolta az elemiszer maffia, hiszen ha többször vagyunk éhesek (többször kell szeretet) többet vásárolunk, és mit csinal az ipar? Uralja az ember éhségét! Nem kell a reklám-pszichológiáig menni! Elég az inzulin hullámvasútig. Eszel, veszel, hizol, éhes vagy, eszel, veszel... Így megy ez generációkon keresztül... Ezért mondom, hogy semmi értelme a diétanak! Mert valójában nem az a normális, ami folyik a csapból is! Nem normális a kenyér, ami 2 évig eláll! Nem normális a tej, ami évekig úgy tud maradni! Nem normális a csirke sem, ami 2 hónap alatt készül el, de a 90% hústartalom alatti hentesáruk és húsragasztók sem normálisak! Beteg dolognak tartom egyre több kolbászon látni, hogy “gluténmentes”, “laktózmentes”!

Hogy a viharba lenne laktóz vagy glutén egy normális húsipari termékben? 

Azért van benne, mert a benne lévő fehérje szintet tartani kell, erre hasznáják a tejport, mert fehérje-fehérje. Ezért van a párizsiban 33% hústartalom, a tápértékkel tudnak játszani. Ennyire tudatlannak hiszi az élelmiszeripar az embereket, hogy valami mentes, amihez amúgy sem volt semmi köze és puff “50% feljebb toljuk az árat, úgyis megveszi, fél, mert azt hiszi csak a glutén vagy a laktóz a rossz, a többit még úgysem ismeri”. - Valahogy Így képzelem el a stratégiát!

Ezekbe a “mentes” dolgokba lassan bele fog betegedni egy generáció! Akkora zűrzavar van a fejekben, hogy azt sem tudják pár évig miben higyjenek,mert valójában az az egy dolog, amit le kellett cserélni, három sokkal keményebbel van pótolva, amiről majd tÍz év múlva fog kiderülni, hogy mit okoz.

 

A legnagyobb szeretettel és tisztelettel kérlek! Azért mert valaki hangosabb, nem biztos, hogy neki van igaza! UgyanÍgy a BIO cimkéknek is! Olvass utána az én soraimnak is, győződj meg róla mennyire akarlak befolyásolni, azon kívül, hogy Neked jó legyen! Minden szentnek maga felé hajlik a keze, én nem állítom, hogy mindent tudok, sőt! Évek kemény munkája, tanulása, bukása, öröme és bánata van ezek mögött a sorok miatt! Csak azt szeretném, hogy ne hagyd magad befolyásolni! Csak a saját szívedre hallgass! Ne várj konkrét grammra kiszámolt “diétát”! ( Ha csak nem az az életed és imádod, akkor meg minden tiszteletem a Tied és taps Neked!!) Ha ezt várod, hogy valaki helyetted megmondja mi a jó Neked még sok dolgod van az önismeret útján! Miért tudná bárki jobban? Te is meg tudod tanulni! Rengeteg alázat, idő, munka, főleg belső! Ismerd meg a tested, a lelked, önmagad!

 

Első sorban a fejedben kell rendet tenni, hiába veszed be az X szem tablettát, iszod a teákat, tartasz valami szenvedős grammozgatós diétát, amit utálsz is, de csinálod, mert a látvány sem tetszik a tükörben! Ha mérgező gondolataid, érzéseid vannak nem fog sikerülni! Lehet fogyni fogsz, csak nem leszel boldog, és szerintem egy percig sem szabad olyat csinálni, ami nem tesz boldoggá!

 

Nem pont nálam, sőt programot sem kell venned hozzá, ha igazán császár akarsz lenni! Nekem évi 60 könyv az átlagom és tíz év önfejlesztés van benne(m), Szabó Peter azt mondta, 10 év kell, hogy valaki “hirtelen” sikeressé váljon, jó az irány!

 

 

Én hiszek a csalónapban! Hiszek abban, hogy 80%-ban figyelsz, 20%-ban bűntudat nélkül lehet botlani, mert nem szabad a táplálkozásnak semmilyen szinten “betege” lenni! Nincs rá szükséged! Életmód van, diéta az én számomra nincs! Mondom ezt úgy, hogy mindent is beszedtem annak idején, hogy fogyjak! 

Szeresd magad, szeresd a tested, szeresd az elméd, tiszteld és ne bántsd magad, ne mérgezd! Ebben az életben már nem tudod lecserélni a májadat, sem a hormonrendszeredet és a szÍvedet sem! Ha a testedre úgy tekintenél, mint egy Ferrarira, akkor is beleöntenél mindent, amit van lehetőséged megvásárolni? KÍvülről pucolgatnád csak? Vagy rendeltetésszerűen használnád? A Ferrari Te vagy! Légy érte hálás, ha “csak” túlsúlyod van egyelőre, és azonnal kezdj el dolgozni, hogy hálás legyen a tested! Mert lehet bármid, ötösöd a lottón, toronyórád, repülőgéped…De egyetlen tested van ebben az életben, ne herdáld el az egészséged! A világ legdrágább ágya, a beteg ágya! Erre emlékezz!