x

Bukás vagy siker?

Mindent az életben úgy tudunk megtartani, ahogy megszereztük! Szerelmet, pénzt, elismerést, egészséget, boldogságot! Szuper dolog megszerezni, de az igazi SIKER annak megtartásában van! A rossz dolgokat is úgy birtokoljuk (hízás, csalódás, önutálat, vesztes mentalitás), ahogy megszereztük! Azt fogod learatni mindig, amit elültettél! Ha tudatosságot ültetsz, egészséget , jó közérzetet fogsz aratni, mert benne lesz a napjaidban az öngondoskodás! 

Ha ócska ételeket eszel, kapkodsz, fut a fejedben a “nem engedhetem meg magamnak” lemez, “nem lehetek karcsú, nem lehetek bombázó, gyerekem van, ez drága...” és még hasonló kifogások, akkor a képtelenség magjait ülteted és a képtelenség gondolata nem lesz képes más eredményt hozni, mint képtelent, hiszen hiányzik belőle a KÉPzelet! A szerETET meg etet! :) 

Ki kell takarítani az elménket is! Nem kell beengedni a szemetet a fejünkbe! Le kell iratkozni, ki kell kapcsolni minden olyan dolgot az életünkből, ami rossz érzéseket vált ki belőlünk vagy frusztrál minket! Tisztelned kell magad annyira, hogy ha megteremted a békéd vigyázol rá! Soha ne nézz vagy hallgass olyat, amit nem akarsz megélni! Még akkor sem, ha valakit ezzel megbántasz, aki azért megbántódik, hogy nem akarod rosszul érezni magad az sosem lesz a Te embered! A szeretet nem bánt, azaz nem Te bántod meg! Ez nagyon fontos! Minden pillanatban teremtesz, abból, amit érzel! Töltsd meg az életed olyan tevékenységekkel, amik örömöt hoznak számodra! 

Ha elsőre megcsinálod könnyebb lesz, mint valaha!

Minél többször esel el annál nehezebb lesz! Főleg, ha fogyni akarsz :)! 

Ha nem sz*rod le ami nem visz előre, az uralkodni fog rajta és nehéz az élet, ha bűzlik! 

Ha az első 2 kiló visszahízása után rám irsz, hogy segítsek (és nem az egódra vagy azokra az esetlegesen irigy emberekre hallgatsz, akik szerint “így vagy jó”) akkor nem fogsz fél év múlva összeomolni, amikor rájössz mi történt, mert hagyod, hogy segítsek!

Ne hallgass olyan emberre, aki nem tart legalább ott, ahova Te indulsz! 

Itt arra gondolok, hogy a kedves szomszéd, aki cukorbeteg és süti a krémest és rád ordít “egyél már egy falatot el fogsz fogyni”, hiszen nem eszel (szerinte) “normális kaját” valójában azért mondja, mert sokszor az emberek nem bírják elviselni, hogy a másik sikerében meglátják a saját kudarcukat! Aki felfedezi a saját akaratának gyengeségét a Te erődben és ez nem inspirálóan hat rá, abban bekapcsol a pánik gomb és meg akarja akadályozni a Te sikeredet! Aki nem képes megtapsolni az utálni fog! Nézz körül a világban, a nagy átlag (és NEM TE!) azokat az embereket követi, aki gyengébb náluk! Aki a tv-ben bohóckodik, lehet rajta “röhögni”, vagy annyira gyönyörű teste van és ezt büszkén meg is mutatja, hogy meg lehet őszintén csodálni, és azért mennek oda sokan! Ez is át tud fordulni irigységbe. Imádja a világ a pletykát és a csodálkozást! Amíg a másik ember mellbimbóját nagyítgatja vagy keresi, hogy az a stria vajon le van-e retusálva addig sem kell a saját életével törődni! Addig nem kell szembenézni önmagával, hogy vajon hol tart most és merre, mert a másikban keresi (nagyítóval) a hibát!

Az embereknek évezredek óta kenyér meg cirkusz kell.  Megdöbbentő számomra, hogy egy könyvkiadónak, írónak, kutatónak, professzornak, szakértőnek mennyire kevés követője van az interneten és mennyire eltűnt a tisztelet! 

Sokan azt hiszik, hogy azért, mert van internet előfizetésük mindenhez hozzá kell szólni vagy azért mert valamit látnak a szabad vélemény nyilvánítás szent nevében le kell húzni! Alig várják, hogy le tudják trollkodni a másikat! Hatalmat kaptak a billentyűzettel és nem a szeretetre használják

Ezeket fontos volt most tisztába tenni, mert ennyire nagy “zaj” még sosem volt a világban!

De tudd, ha most az utadra kerülsz, ha most megerősödsz, akkor nem lesz olyan hullám a világon, amit ne tudnál magabiztosan, stabilan meglovagolni és győztesként szállni a partra! 

 

Na és most vissza az éltemódváltásodra, ami sokkal több annál, mint amit megeszel!

Ha elsőre megcsinálod könnyebb lesz, mint valaha!

Minél többször esel el annál nehezebb lesz!

Ha az első 2 kiló visszahízás után rám irsz, hogy segítsek (és nem az egódra vagy azokra az esetlegesen irigy emberekre hallgatsz, akik szerint “így vagy jó”) akkor nem fogsz fél év múlva összeomolni, amikor rájössz mi történt, mert hagyod, hogy segítsek!

 

A sejt nem csak abból él, amit eszel, hanem abból is, ahogy Te vagy! Az életmódod része, amit gondolsz és érzel! Az álmaid! A fájdalmaid! A megélt és elnyomott vágyaid! Ahogy vagy magaddal! Hidd el, ha fejben és lélekben rendben vagy semmit nem veszíthetsz el, bármekkora a zaj! 

Vitaminnal minden sokkal könnyebb, szedheted másét is, de szedd, mert sokkal kisebb esélyed van hízni vagy “elcsábulni”.

Arra van időd, amire akarod, hogy legyen!

Megrágni ugyanannyi idő a kekszet, mint a tojást! 

A kifogás az álmok temetője!

Magadért csinálod, senkinek nem kell megfeleled csak saját magadnak! 

A cél az, hogy jól érezd magad a bőrödben! 

Magaddal legyél rendben!

Meg jó, ha nem halunk meg idő előtt és a gyerekeink majd nem mondják azt a sírunk felett, hogy “anyám akaratgyenge volt és elvitte a rák, vagy a cukor, vagy infarktust kapott, vagy agyvérzést” vannak dolgok amiket nem lehet kivédeni, de amit igen azt ki kell védened! Az egészséged pont ilyen! 

Veletek vagyok! Mindenkivel! Bármikor lehet nekem írni, ha könnyű, ha nehéz, bármikor!

Írjatok és segítek vagy tapsolok!

Hiszek Benned!

 

Seprenyi Fanni