x

Miért nem írok étrendet?

Azért nem írok étrendet pár hétre/hónapra, mert a személyes kudarcomnak élem meg, amikor valaki félreérti és visszahízik, mert szegény azt hitte ez valami fogyókúra vagy "diéta" ez a program, ami után lehet enni akármit.

Én az egészségben hiszek, a szervezet nem egy játékszer, amitől elhíztunk az később sem lesz jó! Nagy árat fizettem érte, és saját bőrömön tapasztaltam, hogy mire való a tüneti kezelés az okok feltárása nélkül!
Pontosan olyan, mintha benne lenne egy üvegszilánk a lábunkban, de nem vennénk azt ki, hanem fájdalomcsillapító gyógyszert vennénk be rá!


Csak az életmódváltásban hiszek, a szokások lecserélésében, önmagunk büntetésének elengedésében és a jó életbe vetett hitben.

Pár százalék a visszahízás arány, ami mögött minden esetben érzelmi blokkból eredő konpenzáció van, rossz párkapcsolat, gyűlölt munkahely, be/fel nem ismert és dolgozott gyermekkori trauma, ami az önszeretet hiányából ered hiszen sejtszinten nem képes elhinni az ember, hogy méltó a jóra.

Ezek a visszahízások megviselnek, ezért hálás vagyok, ha az első pár nap elcsúszás után jelentkeztek egy gyors lelki segélyre és együtt hamarabb megoldjuk!

Ha étrendet írnék és nem magyaráznék el mindent is, akkor tudnám, hogy ez az üzlet, “lefogy az ügyfél, visszahízik, megint jön, vásárol, lefogy, meghízik”.
Én a programjaimat egy életre írom, de minimum évekre!
Én példakép akartam lenni! Példát mutatni, minden tányéramon, poharamban, gondolatomban, mosolyomban ott van az ügyem, amit szolgálok.

Miszerint bevallod, elfogadod, megtanulod, kitartasz, megcsinálod, elengeded, megoldod, megszereted, és megnyered.

Amit csinálok egy életre szól, nincs vége, ahogy a csapattagság is örökös.


De miért ragaszkodik valaki a pajzshoz, amivel védi magát? Ha van egy rossz gyerekkori program, aminek a központja a kiszolgáltatottság állapota, hiszen “hogy merjek én jó nő lenni, nem lehetek, nekem rendesnek kell lennem”.

Nehéz elhinni az ismeretlen szebb sorsot, hiszen a rosszat már ismerjük.. Bármilyen helyzetben vagy most éppen, bárhol vagy, bármit érzel a tükörben, kérlek kérdezd meg magadtól;

-Hol volt az a pont, ahol elcsúsztál? (Haláleset, válás, betegség, mi a trauma?)
-Mit tettél azért, hogy változzon a helyzet? (Pár szem pirula, villámkúra, vagy zacskós cucc nem megoldás, hanem felelősség hárítás)
-Hajlandó vagy-e elfogadni, hogy kizárólag Te vagy a felelős azért, ahol most vagy? (Fizikailag, lelkileg, egzisztenciálisan, mentálisan, mindenhogyan)
-Hajlandó vagy-e elfogadni, hogy ezt csak Te fogod tudni megváltoztatni és lesznek nehéz napjaid, mielőtt sikerül, de ha minden így marad az egész csak szenvedés lenne?
-Gyerekként milyen volt a kapcsolatod az étellel?
-Mit kaptál és mire vágytál?
-Kellett? Szabadott? Nem szabadott?

Ezek fontos kérdések önmagunkhoz.

Ha fejben eldöntöd, szívből küzdesz, akkor a body követni fog és minden álmod valóra fogod váltani! Ennek a kulcsa (az összes álom valóra váltásának a kulcsa), hogy reggel felébredsz és jó élni a bőrödben! Jól vagy magaddal! Béke van Benned és egészséges vagy! Mentálisan, fizikailag és lelkileg is! Ennek az első lépése a hála! Légy hálás, hogy csak ennyi kiló vagy, rengetegen cserélnének Veled! 

Veled vagyok! Sok-sok zsákutcába nem kell bemenned és éveket spórolok Neked a fiatalságodból! :)