x

BetegSÉG vs. egészSÉG

Tegnap láttam kígyózó kocsisort a hamburgeres drive előtt. Először arra gondoltam, hogy szemben vele ki kellene bérelnem az óriásplakátot, hogy “Legyél hero, vár a FANNIZERO! egy kigyúrt kismalaccal.

(Ha a konkurenciám vagy és látod vidd nyugodtan a plakát ötletem, malaccal, tudom, hogy Neked is kemény napjaid vannak, segítsük egymást!) 

Mostanában gyakran állnak sorba az emberek a pofonokért, ezt szuperérzékeny világmegváltó ambíciókkal rendelkező nőként nehezen élem meg! A lelkemben meg él egy óriási lázadó, egy nagy vörös oroszlán, aki képtelen elfogadni, hogy megszületünk, befizetjük a csekkeket, élünk valakivel csendben, szerényen, a boldogan nem lényeges, csak piciket szippantunk a levegőből, nehogy nagyra sikerüljön, tesszük, amit mindenki más, megbetegszünk, mint "mindenki más", aztán meghalunk, és majd újra születünk és megint meghalunk anélkül, hogy beteljesítettük volna a küldetésünk!

 

Ha választanom kellene, hogy meghalok azért, amiben hiszek, a tűzzel a szívemben vagy élek kussban, langyosan, akkor a halált választanám most azonnal! Az élet csodája, hogy nem kell választanom, de bízom benne, hogy átment a lényeg!

Ki az a rossz varázsló, aki azt mondja, hogy nem érsz semmit? Ki az a hazug hang, aki azt mondja, hogy mondj le magadról? Ki mondja, hogy menj oda, zabálj be, ne gondoskodj magadról, betegedj meg, szenvedj? Ki mondja, hogy az egészséged nem rajtad múlik? Mutasd meg, hol van! Ki lopja az álmaidat? Az életedet? 

Még mindig hiszem, hogy azért állnak olyan sokan sorba, mert nem mondtuk el elégszer!

 

Nagyságra születtél! Egészségre születtél! Bőségre születtél! Szeretetre születtél! Csodálatra születtél!

Ha felfedezed mekkora csoda van a szívedben nem lesz szükséged külső forrásokra boldogságod megéléséhez! Nyamvadt fájdalomcsillapítókra! Nem akkor fogod érezni a szeretetet, ha tele van a gyomrod és majd kidurransz! Nem a zabálásban éled ki a szabad akaratod, a sorsod feletti hatalmat! Nem akkor leszel a jelenben, ha érzed, hogy moccanni sem bírsz, lenyeled a vágyaidat, felemészt, amit emésztesz! Ez menekülés! 


Ez pontosan olyan, mintha valaki megverne, 2 naponta, de Te nem hagynád el, mert amúgy "olyan kedves, vett virágot és néha a szomszéd is kap egy pofont!". Tudom, hogy durvának tűnik, de pontosan ezt teszed magaddal! Ha tudod, hogy valami rossz Neked és mégis teszed...

Ha békét kötsz önmagaddal, megbocsátod, hogy nem úgy szerettek, ahogy akartad, elengeded az elvárásaidat, az egódat felismered (nem legyőzöd, elég ha felismered első körben) és elkezdesz befelé figyelni, dolgozni magadon, megismered ki lakik a lelkedben, mi vagy Te és mit aggattak Rád mások. Ki és mi lennél az elvárások nélkül? Ha fontos leszel magadnak! Fontos leszel a másik felednek! Fontos leszel a gyerekednek! Hogy akarod, hogy emlékezzenek Rád? Aki minden problémára talált egy megoldást, vagy aki minden megoldásra talált egy problémát? Aki mindenben megtalálta a szépet vagy aki a fánkban is a lyukat kereste? Ha megszereted magad, bele szeretszt az életedbe nem fogod kinyírni magad! Nem fogsz mászkálni ócska, ipari hulladékkal haza a boltból a szeretet szent nevében! Mert megérted, hogy ugyanazzal az energiával nem lehet megoldani a problémát, amivel létrehoztad!
Az önszeretet első lépése, hogy csíped magad annyira, hogy jól érzed magad a bőrödben! Ennek az első lépése, hogy nem puffadsz, nem rettegsz, nem bünteted magad olyan ételekkel és érzésekkel, amik nem szolgálják a Benned élő csodát!

Ahogy a betegséget sem! A sejt abból él, amit megeszel és ahogy érzed magad! Sose felejtsd el! Szeretethiányra nem fájdalomcsillapító kell! Szeretethiányra bele kell nézni a tükörbe, mélyen nézni a szemedbe, nevetni, sírni, hadd fájjon, jöjjön csak ki! Minden, amit valaha Rád címkéztek, minden, ami fájt, minden, ami nem Te vagy! És meg kell tanulnod bele szeretni abba, aki Te vagy! Egyetlen egy életed van egyszerre! Ha nem oldod meg a leckét most, az élet addig fogja tolni az arcodba amíg egyszer nem lesz más választásod, mint megoldjad!


Nem kell menekülnöd a kajába! Nem kell menekülnöd nárcisztikus sérült gyökerek karjaiba! Nem kell beérned valamivel, ami nem méltó a Benned égő lánghoz! Nem kell szenvedned! Amivel Neked kell szembenézned, azt nem oldja meg a csoki, a chips, vagy a whisky. Ha megoldaná minden ember boldog lenne, nem lennének orvosok, senki nem szedne gyógyszert és krónikus boldogság uralná a világot! 

Ezek a legnagyobb drogok. 

Bár legális, de aki rendszeresen a gyorsétteremben áll, a pékségben áll, a kocsmában áll, a tv előtt fekszik, a cukiban áll...Könyvesbolt, piac, hentes meg zöldséges helyett az előbb utóbb egy orvosi rendelőben találja magát. Az orvosi rendelőben megbeszélik az emberek a váróban ki mit szed, indul a mártír hullám. Az egyiknek a cukra, a másiknak a pajzsmirigye, a harmadik nem érti a zsigeri zsírját, a negyediknek az epéje, az ötödiknek a veséje, a hatodiknak a csontjai, a hetediknek a vérnyomása, a nyolcadiknak az infarktus.  És miért írom most ezt? Mert ami nem VELED SZÜLETIK az az életmód következménye! 

 

Majd azt is megbeszélik, hogy fogyni nem sikerül, hiszen “mindig visszajön” vagy “Á, nem fog Neked sikerülni, nekem sem sikerült!”

 

Tudom, kemény mondatok, tudom, nem vagyok orvos és amúgy is mi jogom van bárki egójába bele taposni? Böjte Csaba testvér után szabadon! Miért ne lehetne éppen az ISTENI GONDVISELÉS ez a poszt?
Voltam kövér, elkeseredett ember, ettem és gondoltam, amit egy nyugati ember, és csak az ISTENI GONDVISELÉSNEK köszönhetem, hogy felébredtem és nem akartam "szenvedni". 

 

Ha tudod, hogy valami rossz Neked és mégis megveszed/megteszed ki fogsz égni, mint a buxusom a teraszon. Gyors szex, gyors étterem, gyors munka, gyors alvás, gyors ebéd, gyors család látogatás... Mintha valami bevásárlólista lenne az egész, amit gyorsan le kell tudni. Utána lehet nyomogatni a telefont, a billentyüzet mögött megerősödve és írni a szabad “vélemény” nyilvánítás leple alá bújva a kommenteket. Rohadtul nem ennyi az ÉLET!

Sokkal több van bennünk! Sokkal több! Mennünk kell, élnünk kell! Teremtenünk kell! Egy szebb, jobb, egészségesebb világot! A belső békénket csak úgy tudjuk fenntartani, ha tiszteljük a testünket, tiszteljük az egészséged, és vigyázunk arra a csodára, amit kaptunk! Az egész Univerzum velünk van! Nem számít mit mondd a félelem, nem kell szenvedni, nem fogunk megkeseredni, akkor sem, ha most kicsit nehéz! Te csak a csillagra figyelj, sose a kavicsra a cipődben!

Ezt úgy írom, hogy évekkel ezelőtt ugyanabban a sorban álltam, mint mindenki más! De tejhatalmunk van a sorsunk felett és bármikor dönthetsz úgy, hogy mostantól az álmaidat eteted a félelmeid helyett! Ha nem álltam volna abban a sorban, most nem lenne ez a bejegyzés, nem lenne az oldal, nem fedeztem volna fel a saját erőmet és a küldtetésem, hogy millióknak fogom jobbá tenni az életét! Ami a tányéron kezdődik! 

Veled vagyok!
Hiszek Benned!

Seprenyi Fanni