Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<strong>Veled vagyunk!</strong> Veled vagyunk!
<strong>Minden sikerül!</strong> Minden sikerül!
<strong>Tested lelked boldoggá tesszük!</strong> Tested lelked boldoggá tesszük!
<strong>Ingyenes szállítás 25.000Ft felett</strong> Ingyenes szállítás 25.000Ft felett
<strong>2 munkanapon belül megérkezik csomagod</strong> 2 munkanapon belül megérkezik csomagod

Mákos Guba recept

TikTok VIDEO

Üdvözöllek a hagyományos magyar édességek világában! A mákos guba, egy igazi klasszikus, amely magában hordozza az otthon, a gyermekkor és az ünnepek ízeit. Ebben a receptben bemutatom, hogyan készítheted el ezt a könnyen elkészíthető, mégis felejthetetlenül finom édességet. A mákos guba egyszerűsége és a diós, mákos töltelék puhasága azonnal visszarepít a nosztalgikus ízek és illatok világába. Merülj el a mákos guba készítésének varázsában, és teremts otthonodban egy szeletnyi emléket a hagyományos magyar gasztronómiából!


 

HOZZÁVALÓK

 

Hozzávalók:
Gyökérkenyér receptjéből készült kalács

4 db tojás 

1kk őrölt vanília vagy vanília zero

fél liter kókusztej

Mák

2 púpos ek Magic Mix

ízlés szerint Magic Sweet!

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojás sárgájához hozzáadjuk a  vanília zerot az édesítőt és az egészet felöntjük kókusztejjel és elkezdjük melegíteni majd beletesszük a  Magic Mix keveréket. Csomómentesre keverjük 1 percig forraljuk, majd a tepsi aljára rakunk egy kanállal majd rárakjuk a kalács szeleteket megszórjuk az édesített mákkal majd így rétegezzük addig amíg el nem fogy. 20 perc 180 fok majd ezután rárakjuk a felvert fehérje habot és további 15 percig sütjük. A tetejére még raktam kakaóporral összekevert kókuszjoghurtot.
 

Pihentetjük ennyi percig:-
Sütési idő: 20 perc

Előmelegített sütőben: igen  

Sütési hőfok: 180 fok

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes Gabonamentes
Az oldal tetejére