Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<strong>Veled vagyunk!</strong> Veled vagyunk!
<strong>Minden sikerül!</strong> Minden sikerül!
<strong>Tested lelked boldoggá tesszük!</strong> Tested lelked boldoggá tesszük!
<strong>Ingyenes szállítás 25.000Ft felett</strong> Ingyenes szállítás 25.000Ft felett
<strong>2 munkanapon belül megérkezik csomagod</strong> 2 munkanapon belül megérkezik csomagod

Gluténmentes kalács recept

Gluténmentes kalács recept

Készülj fel egy gluténmentes kalács kulináris kalandra! Ez a recept nem csupán egy egészségesebb alternatívát kínál, de gazdag és puha állagával is lenyűgözi az ízlelőbimbókat. Fedezd fel az egészséges, gluténmentes sütés örömeit otthon, és élvezd a friss, illatos kalács készítésének minden pillanatát!


 

HOZZÁVALÓK

2 db tojás

150 g langyos kókusztej

80 g olvasztott vaj (ha nem eszel vajat akkor kókuszzsír)

½ cs. porélesztő

1 kk őrölt vanília ( vagy vanília zero ) 

50 g olvasztott vaj ( locsoláshoz ) 

2 ek Magic Sweet! 

100 g Magic Mix 

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat felverjük, az instant élesztőt elkeverjük a langyos kókusztejben és a tojással összeforgatjuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a többi hozzávalót. A tésztát összedolgozzuk és 30 percre letakarjuk pihenni. Aztán a tésztát 3 részre osztjuk, ha hármas fonást szeretnénk (ha profi vagy lehet hatos is)! Hosszú csíkokra sodorjuk, tetején a 3 fonatot összeillesztjük és összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, felvert tojással alaposan megkenjük, 185 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük a sütő alsó emeletén. Miután megsült hagyjuk kihűlni résnyire nyitott sütőajtónál. Amikor kihűlt felszeleteljük.

Pihentetjük ennyi percig: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Előmelegített sütőben: igen

Sütési hőfok: 185 fok 

TIPP
Ugyanebből a tésztából készül az aranygaluska is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes Gabonamentes
Az oldal tetejére